DEMO VERZE - nic zde neobjednávejte !!!

 

SALENATÉKA, pivotéka & vinotéka, Letovice, Boskovice, Blansko: PO - SO   9 - 19 hodin.

A zase svátek. 1. a 8. května máme zavřeno.

SALENAtéka - pivotéka & vinotéka - Letovice Boskovice Blansko - nákupní košík(nejste přihlášeni: přihlašte se prosím)

Cider (výslovnost sajdr) je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě (Spojené království, Irsko, Francie, Španělsko), v Česku byl donedávna prakticky neznámý. Kvalitní cider se vyrábí ze speciálních odrůd jablek, přičemž pro dobrý cider je vhodné smíchat několik jablečných odrůd. Tím se docílí vhodného poměru sladkosti, hořkosti a kyselosti výchozího moštu. Je možné k nim přidat i malé množství hrušek, v praxi se tento postup ale příliš nepoužívá. Jablka se rozdrtí a vylisují na jablečný mošt, který se nechá kvasit ve vinných sudech nebo (při malovýrobě) v demižonech. Ve velkovýrobě v nerezových tancích s řízenou teplotou kvašení, která zajistí zachování aromatických látek v nápoji. Kvašení se nechá probíhat asi tři měsíce, poté se cider stáčí do lahví, v nichž probíhá dokvašování, takže cider zůstává jemně perlivý. V důsledku probíhajícího kvašení se na dně lahví může vytvářet zákal, který kvalitě neškodí. Podle objemu alkoholu se dělí na sladký (doux, do 3 % alkoholu), polosuchý (demisec, 3-5 %) a suchý (sec, nad 5 %).

SALENAtéka - pivotéka & vinotéka - Letovice Boskovice Blansko - cider SOMERSBY Red Rhubarb 0,33l plech
17.90 Kč s DPH
výrobek máme skladem - expedujeme jej nejpozději následující pracovní den
méně než 10 ks
 
 
Počet návštěv  včera: 530, on-line: 8, dnes: 483, celkem: 552.891  návštěvníků.